Dag 4

Vandaag: Van Lugano naar Tirano met de postbus. Vervolgens met de Bernina express naar Preda aan de Albula Spoorlijn

Route van dag 4

Na het ontbijt hebben we vandaag nog even de tijd om de benen te strekken en de kathedraal vlak bij ons hotel te bekijken. De kathedraal bestaat uit 3 verschillende bouwstijlen. Die een rommelige eenheid vormen. Het interieur van de kathedraal is rijk versierd en het lijkt wel of ze aan het restaureren zijn. Op verschillende plaatsen zie je oude fresco's op pilaren, maar ze zijn niet volledig zichtbaar. De bovenkant van de pilaren zijn duidelijk van een andere periode. Een wondelijk tafereel. Vlak langs de kathedraal loopt de funicolare van station naar het centrum. We blijven even staan kijken en zien voor onze ogen een "mystery" gebeuren. De het spoor deelt zich op in 2 delen, zodat de treintjes elkaar kunnen passeren. In eerste instantie loopt de kabel voor de treintjes via de rechter baan. Maar als de trein voorbij is loopt de kabel ineens via de linker baan. We blijven verbaasd kijken. Pas bij de volgende rit komen we er achter dat elk treintje zijn eigen kabel heeft en dat ze daaraan naar boven/beneden worden getrokken. De kabel wordt dus elke keer uitgetrokken (boven) en ingerold (beneden) en daardoor is er maar 1 zichtbaar (want er staat maar 1 trein boven).
Tegen half 10 lopen we naar het station waar de (post)bus op ons staat te wachten. We zien een paar gezichten die we eerder tijdens onze reis hebben gezien en voor het eerst sinds we de grens zijn overgestoken horen we onze moedertaal. Er zijn een aantal Nederlanders aan boord. Om 10 uur rijdt de bus weg en brengt ons naar de eerste overstap van vandaag in Tirano. Een rit van ongeveer 3 uur die ons door kleine dorpjes met smalle weggetjes brengt, waardoor de bus zelfs 1x achteruit moet rijden om een vrachtwagen door te laten. Het laatste deel van de rit gaat via de snelweg. Onderweg stoppen we in een dorpje waar we even de benen kunnen strekken, koffie kunnen drinken en van het toilet gebruik kunnen maken. We zitten in de bus helaas aan de verkeerde kant, foto’s maken wordt daardoor bijna een onmogelijke opgave. Maar dat is niet erg, we gaan vandaag met de Bernina express een van de mooiste treinroutes van Zwitserland. Ook dan zitten we in een panorama coupe dus voldoende mogelijkheid om foto’s te maken.
We zijn om 13:00 uur volgens schema in Tirano. We worden aan de achterkant van het station afgezet, moeten een looptunnel door en staan dan midden op het stationsplein. De zon schijnt het is heerlijk weer en we gaan op zoek naar een supermarkt, want we moeten natuurlijk wel wat eten. Nou vergeet de supermarkt maar, die is er wel maar vrijwel alle winkels zijn in Tirano gesloten tussen 13:00 en 15:00 uur. Wat dan rest is een broodje eten bij een restaurantje in de buurt van het sation. We gaan zitten bij Buffet Della Stazione en bestellen allebei een panini. We krijgen een warm stokbroodje rijkelijk belegt voor slechts 3 euro per stuk (we zijn immers in Italie). De broodjes zijn overheerlijk. Een echte aanrader. Bovendien is er een klein winkeltje bij het restaurant waar je bv een flesje drinken voor onderweg kunt kopen. 2 vliegen in 1 klap.
Rond 14:00 vertrek onze trein vanuit Tirano naar Samedan waar we nog 1x moeten overstappen om bij ons hotel te komen. Maar zo ver is het nog lang niet. We hebben gereserveerde plaatsen bij het panoramaraam, maar deze zijn bezet. Een dame en heer op leeftijd hebben er plaats genomen. We leggen in 3 talen uit dat ze verkeerd zitten en dan blijkt dat ze uit Rusland (Moskou) komen. Met handen en voeten wijzen we ze op hun plaatsen op hun kaartje. Die zijn wellis waar naast ons maar aan gangpad zijde. Ze staan op en nemen weer plaats op de juiste stoelen. Onze plaatsen zijn voorzien van vaste tafeltjes, je kunt ze dus niet inklappen en onze ervaring met de voorgaande panorama rijtuigen is dat ik regelmatig heen en weer loop om foto’s te maken, dat wordt dus nog een leuke uitdaging.
Onze rit begint door het dorp Tirano, gewoon over de weg (lijkt wel) door de straten zonder enige vorm van beveiliging. Daarna vervolgt de trein zijn weg de bergen in. We rijden onder andere onder en over de beroemde brug van Brusio. Deze brug wordt ook in het logo van de Bernina express gebruikt. Het landschap veranderd van meer naar bos, naar dal, naar berg, naar gletcher, naar “maanlandschap” boven de boomgrens, naar stuwmeer en vervolgens duiken we weer onder de boomgrens. Ik heb halverwege de rit besloten om maar te gaan staan in het gangpad. Er is ook zo veel te zien. De russen genieten ondertussen helemaal niet van wat er buiten allemaal te zien is, ze hadden beter een kaartje voor een gewone coupe kunnen nemen.
In Samedan stappen we uit, samen met nog 2 nederlandse dames die ook naar het bergdorpje Preda gaan (7 inwoners, 1 hotel met 17 kamers). In Samedan moeten we 45 minuten wachten op onze volgende trein. We drinken een kopje koffie, ik loop snel naar de supermarkt om inkopen te doen voor vanavond en de volgende dag. Gezien het feit dat Preda slechts 7 inwoners heeft gaan we er maar gemakshalve van uit dat er geen supermarkt aanwezig zal zijn in het dorpje.
Na een rit van welgeteld 12 minuten waarvan 6 km via een tunnel stappen we uit in Preda. Met onze komst is het inwoners aantal in 1 klap met 50% gestegen. Het is mistig en het regent. Het ziet er niet echt bruisend uit. Het hotel( en restaurant en buurtwinkel en ontmoetingscentrum) ligt 50 meter van het spoor. Echt ver lopen hoeven we dus niet. We krijgen een kamer op de 3e etage met uitzicht op de bergen en het station. We genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurant van het hotel, maken nog een korte wandeling (het is inmiddels al donker geworden) en gaan ons dan voorbereiden op de dag van morgen. Een rit van ruim 7 uur in de Glacier express. The cherry on the pudding.