Dag 5

Vandaag: Met de langzaamste sneltrein ter wereld, de Glacier Expresse via de Oberalppas naar Zermatt

Route van dag 5

Vandaag gaan we een rit maken van meer dan 7 uur zonder over te stappen. We starten in het dorpje dat door god verlaten is en door ons straks ook. Wat een overgang van de mondaine en bruisende stad Lugano naar het kabbelende en verlaten Preda. Dank zij het feit dat Preda aan het eind van de Albuna tunnel ligt en het een gelieft wandelstartpunt is, stop hier 3x per dag een van de meest beroemde treinen van Zwitserland. De Glacier Express.
Vandaag ziet de omgeving er wel vriendelijker uit. De zon schijnt en de wolken zijn verdwenen. Maar dat weerhoudt ons er niet van om 10:00 uur al het perron te gaan staan wachten op een trein die er pas om 10:30 uur is. Natuurlijk is ook deze trein op tijd en we kunnen meteen in de juiste coupe stappen. We hebben weer 2 zitplaatsen aan het raam en genieten meteen bij het verlaten van Preda al van het mooie uitzicht. De conducteur komt ons kaartje controleren en vervolgens komt de man de van catering langs om ons uit te leggen welk menu we tussen de middag kunnen verwachten. We bestellen meteen een kop koffie en gaan relaxed beginnen aan de reis die tot het einde van de middag zal duren.

De Glacier Express brengt ons over 291 bruggen en door 91 tunnels. Een van de beroemdste bruggen waarover we rijden is de Landwasserviaduct. 130 meter lang en 65 meter hoog. Maar zo ver is het nog niet. We rijden eerst nog een stuk over de Albulalijn, waar ook de Bernina Express overheen rijdt. Deze lijn moet 400 meter hoogte overbruggen en doet dit via 6 viaducten, 3 spiraal- en 2 keertunnels. De Albulalijn staat sinds de zomer van 2008 op de wereld erfgoedlijst en bestaat in 2010 100 jaar.
Wederom worden we getrakteerd op verschillende landschappen, bergtoppen, alpenweides, bossen, kabbelende beekjes en kolkende rivieren, dorpjes en steden. Tijdens de reis wordt door middel van een audio systeem de bijzondere bezienswaardigheden uitgelegd. Je verveelt je echt geen moment in de trein. Er is zo veel te zien en te ontdekken. In Chur worden we gekoppeld met een ander deel van de Glacier Express en we vervolgen onze weg met in totaal 12 wagons. Voor we er erg in hebben wordt onze tafel gedekt en wordt het eten geserveerd. De stoelen naast ons blijven leeg, dus we hebben alle ruimte vandaag. We genieten van de heerlijke maaltijd en het schouwspel dat snel aan ons voorbij trekt.

We rijden door de Rheinschlucht (ook wel de Grand Canyon van Zwitserland genoemd) via de Oberalppass (dat ook weer lijkt op een maanlandschap omdat we boven de boomgrens zitten op 2033 meter) en de Furka Tunnel (15 km lang in 15 minuten) door het Rhonedal naar Disentis (waar we een andere locomotief krijgen ivm het tandradspoor, om de hoogte te overbruggen), Andermatt, Brig, Visp, de steenlawine van Randa en vervolgens naar Zermatt. Onderweg moeten we een aantal maal stoppen om tegemoet komende regionale treinen voor te laten gaan. We blijken daardoor een (jawel!) vertraging op te lopen, maar zoals de conducteur het heel mooi verwoorde: De Glacier Express is een toeristische attractie en heeft een geschatte reistijd. Regiotreinen staan op tijd, dus die hebben voorrang. Iedereen aan boord heeft toch vakantie…. Exact 45 minuten (als je vertraging hebt, dan ook maar goed) te laat rijdt de Glacier Express het station van Zermatt binnen. We hebben ons gedurende de 7 uur een 45 minuten geen minuut verveeld. Je hebt niet eens het gevoel zo lang in de trein te hebben gezeten. In Zermatt blijven we 2 nachten en hebben dus tijd om de omgeving te verkennen. We gaan in ieder geval naar de Gornergrat op 3089 meter hoogte. Ons hotel ligt redelijk in het centrum en we hebben een kamer op het zuiden met uitzicht op de Matterhorn.