Dag 6

Vandaag: Een dagje in Zermatt met een uitstapje naar Gornergrat

Route van dag 6

Vandaag hebben we de tijd aan ons zelf. Even geen treinreis in de planning, tenminste….. We gaan vandaag naar de Gornergrat. Een bekend uitzichtspunt op 3089 meter hoogte. En je komt daar alleen met de Gornergrat bahn een trein die middels een tandradbaan de hoogte tussen Zermatt (1620 meter) en de Gornergrat (3089 meter) moeiteloos overbrugt.
We nemen rustig de tijd voor ons ontbijt en vertrekken dan naar het startpunt van de Gornergratbahn. Daar aangekomen blijkt dat we onze reserveringskaarten nog moeten omwisselen voor een “skidata” kaart. Als we dat hebben gedaan mogen we aansluiten in de rij wachtende voor de trein naar boven. Het is erg druk, maar alles past in de wagonnetjes. In ongeveer 30 minuten brengt het treintje ons naar boven. Onderweg kunnen we genieten van het prachtige en steeds veranderende uitzicht op de Matterhorn. De zon schijnt en de waait zachtjes. Heerlijk weer om boven aangekomen van het indrukwekkende uitzicht te genieten.
We hebben er zicht op 29 bergen die hoger zijn dan 4000 meter.De Matterhorn en de Breithorn zijn wel de bekendste.Prachtig. Diverse gletchers zijn zichtbaar en we kunnen heel ver kijken. We besluiten niet met de trein naar beneden te gaan, maar een wandeling te maken naar een van de tussenstations. We genieten ondertussen van het prachtige en zeer afwisselende landschap. Dan is het warm, dan waait er een koel windje. We lopen door een steppe landschap en vervolgens “klauteren” we via rots paden naar beneden. We onderbreken de wandeling 2x en zoeken dan een plekje uit de wind om een broodje te eten en wat te drinken. Na 2 uur lopen komen we aan bij het bergstation Riffelberg op 2582 meter hoogte. Daar brengen we nog een bezoekje aan de bergkapel en stappen vervolgens weer op de Gornergrat baan naar beneden. Rond 15:00 uur zijn we terug in Zermatt. We gaan even naar het hotel om onze schoenen te wisselen en even bij te komen van alle indrukken en de intensieve wandeling. Dan gaan we weer op pad. We moeten nog boodschappen doen voor morgen en op tijd ergens iets eten, want vanavond gaan we naar een concert die ter gelegenheid van het Zermatt festival gegeven wordt.
Daarna gaan we ons voorbereiden op de terugreis van morgen.